Haber Detayı
01 Haziran 2019 - Cumartesi 10:28 Bu haber 439 kez okundu
 
Almanya'da Yalnızlık Artıyor
Almanya'da kendini yalnız hisseden insan sayısının giderek arttığı ortaya çıktı.
Dünya Haberi


Hür Demokrat Parti’nin (FDP) ülkedeki sosyal hayat ile ilgili soru önergesine Federal Hükümet'in verdiği cevapta, 45-84 yaş grubunda yalnızlık hisseden vatandaş oranının 2017’de, 2011 yılına kıyasla yüzde 15 oranında arttığı belirtildi. Kendini yalnız hissetmenin sadece bu yaş grubu arasında yaşanmadığı ve 11-17 yaş grubu arasındaki gençlerde de yalnızlığın, 2017’de yüzde 4.2 oranında olduğu bildirildi.
Federal Hükümet'in sosyal hayat ile ilgili soru önergesine, Almanya Gerontoloji Merkezi’nin ‘ülke yaşlılar meseleleri’ adlı araştırma sonuçlarını kullanarak cevap verdiği belirtilirken, genç kuşaklar arasında yalnızlık duygusunun da yüzde 27.6 olduğuna dikkat çekilerek, bu oranın genç kızlarda daha fazla olduğu vurgulandı.

UZUN SOLUKLU BİR STRATEJİYE İHTİYACIMIZ VAR

Alman medyasının geniş yer ayırdığı ‘Almanya’da yalnızlık artıyor’ başlıklı haberlerde, yalnızlığın özellikle sosyal izolasyona, kronik hastalıkların tetiklenmesine, tansiyon ve kalp rahatsızlıklarının artmasına, akciğer hastalıklarına yol açarak, psikolojik rahatsızlıklara zemin hazırladığına ve de demans yani bunamaya sebep olduğuna dikkat çekildi.

Federal Hükümet'in ilgili soru önergesine cevabını değerlendiren Hür Demokrat Parti (FDP) sağlık uzmanlarından Andrew Ullmann, “Yalnızlıkla mücadele için uzun soluklu bir stratejiye ihtiyacımız var. Yerleşim yerleri ve ihtiyarlıkta hareketlilik politikalarımızı bu artan yalnızlık oranlarına göre yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu alanda Japonya, Danimarka ve Avustralya örneklerinden istifade edilebilir’’ dedi.
Federal Hükümet, soru önergesine cevabında, Almanya’nın ‘çok kuşaklı yerleşim yerleri’ne 17 milyon 500 bin euro bütçe ayırdığını belirterek, ülkede, 540 adet bu tür yurdun bulunduğunu hatırlatıp, bunlardan 250’sinin de yaş grubundan bağımsız sadece yalnızlar için ayrıldığını bildirdi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) sağlık politikaları uzmanlarından Prof. Dr. Karl Lauterbach, ülkede arttığına dikkat çektiği ‘yalnızlık’ problemiyle ilgili, İngiltere’nin örnek alınarak bakanlık seviyesinde bir makam oluşturulmasının şart olduğunu söyledi.

YALNIZLIK SADECE YAŞLILAR ARASINDA SEYREDEN BİR FENOMEN DEĞİL

Bochum Ruhr Üniversitesi’nden Prof. Dr. Maike Luhmann'ın başkanlığını yaptığı bir araştırma grubu 2016 yılında yalnızlığın, fiziki rahatsızlıklar ve eşlerin ölmesiyle sadece yaşlılar arasında yaşanan ve yavaş seyreden bir fenomen olmadığını tespit etmişti. Prof. Dr. Luhmann’ın ekibinin tespit ettiği kendilerini yalnız hissedenlerle ilgili oranlar; orta yaşlı insanlar (46-55 yaş) yüzde 14, yetişkinler (26-35 yaş) yüzde 14.8 ve yaşlılar (66-75 yaş) yüzde 9.9 idi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: haber
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı